Tikveško blago

Eko pčelarstvo Gusak

Davne 1950.godine Jozo Mrkalj, inače moj djed, kao sluga turskog bega, u Koraću, mjestu uz Savu u bosanskoj Posavini, počeo se baviti pčelarstvom. Poznati savski alas i čamdžija punih 38. godina drži pčele u netaknutoj prirodi posavskih mjesta. Ljubav prema tim malim živahnim stvorenjima je prenio i na svog unuka.

Odrastajući u prirodi i igrajući se s njom, usađen mi je zeleni gen koji me stalno vukao i vuče prema prirodi. Zahvaljujući tome, bježeći od grada i asfalta, nalazim lokaciju koja zadovoljava moje potrebe – Kopački rit. Kako je moj djed utjecao na mene, ljubav koju nam je podario prenosim na svoja dva sina i suprugu koji se aktivno uključuju u sve moje djelatnosti vezane uz pčele.

Pčelarstvo Gusak je posebno po tome što je smješteno u srcu Kopačkog rita, malog mjesta po imenu Tikveš, na području parka prirode. Naši proizvodi su svi eko proizvodi, pod eko znakom i nadzorom eko stanice Agri bio-cert. Svi tretmani na eko pčelinjacima pčelarstva gusak obavljaju se isključivo eko dopuštenim sredstvima.

Eko pčelarstvo Gusak

Lidera p.t.o

Luke Lukića 15, 35000 Slavonski Brod, RH

✉ ekopcelarstvogusak@gmail.com

☎ 091 410 2221, 091 410 2223